Vegetartaco med bønner
Porsjoner
4
Tid:
Ca 60 min
Passer til:
Middag
Ingredienser
Bønnestuing:
- 500 g tørkede svarte bønner
- 1 stk løk , delt i fire
- 2 stk laurbærblad
- 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
- 1 stk løk
- 3 båter hvitløk
- 2 ss olje til steking
- ½ dl eplecidereddik
- 3 ss flytende honning
- 1 ts malt spisskummen
Syltet rødkål:
- ½ dl eplecidereddik
- 1 dl sukker
- 1½ dl vann
- ¼ stk finsnittet rødkål
Grønnkålchips:
- 200 g grønnkål
- 1 ss olje
- ½ ts flaksalt
Til servering:
- 1 stk granateple
- 100 g salatost eller fetaost
- 8 stk hvete- eller maistortilla
- ½ potte frisk koriander
Slik gjør du
1
Legg bønner i bløt over natten.
2
Hell av vannet, ha bønnene i en kjele sammen med en løk som er delt i fire, laurbærblad og grønnsakkraft. Sett kjelen på platen og kok i ca. 2 timer.
3
Rens løk og hvitløk. Finhakk løken og fres den i en stekepanne med olje til den er blank og myk.
4
Ta ut løken og laurbærbladene fra kokevannet og tilsett den stekte løken i kjelen.
5
Ha i eddik, honning og spisskummen og la bønneblandingen koke til den har fått en grøtkonsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper.
6
Lag grønnkålchips. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Rens grønnkål for tykke stilker og riv den i grove biter. Ha grønnkålen i en bolle og hell over olje. Bland grønnkålen med hendene til den blir blank og myk. Legg bakepapir på et stekebrett og fordel grønnkålen godt utover papiret. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til grønnkålen er tørr og sprø. Ta ut av ovnen og avkjøl.
7
Lag syltet rødkål. Kok opp en kjele med eddik, sukker og vann. Når sukkeret har løst seg opp tilsett finsnittet rødkål og la det koke et par minutter. Trekk kjelen av platen og avkjøl. Oppbevar syltet rødkål på glass.
8
Rens granateple.
9
Varm tortillalefser etter anvisning på pakken.syltet rødkål.
Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88
Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer
Catering i Oslo og Akershus