Vafler med karamelliserte epler
Porsjoner
4
Tid:
Ca 60 min
Passer til:
Middag
Ingredienser
Karamelliserte epler:
- 3 stk eple , gjerne en fast og syrlig sort
- 2 ss smør til steking
- 200 g sukker
- ½ dl vann
- 50 g usaltet meierismør
- 1½ dl fløte
- ½ ts salt
Eggekrem
- 4 stk eggeplomme
- 3 dl melk
- ½ dl sukker
- 1 ss maisenna
- 3 stk gelatinplater
- 1½ dl kremfløte
Kryddercrumble:
- 1 ss smør til steking
- 6 ss brødrasp av tørt brød
- 2 ss sukker
- ½ ts malt kanel
- 1 ss knuste frysetørkede bringebær
Slik gjør du
1
Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker, maisstivelse og gelatinplater i en kjele.
2
Varm opp under stadig omrøring til kremen tykner. Når konsistensen er som tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl og la kremen stivne. Visp opp eggekremen før bruk, slik at den blir jevn og klumpefri.
3
Skrell epler og kutt dem i jevne terninger. Fres terningene i en stekepanne med smør til de er så vidt møre. Sett til side mens du lager karamell.
4
Smelt sukker og vann i en liten kjele til du har fått en gyllen og fin karamell. Pass på at det ikke brenner seg.
5
Hell i fløte og salt, rør alt sammen og la det koke noen minutter.
6
Sett kjelen til side, og la det avkjøle seg litt. Rør inn usaltet smør i terninger og ha i eplebitene. La det stå i romtemperatur til vaflene er klare til servering.
7
Stivpisk kremfløte og vend den inn i den vispede eggekremen.
8
Lag kryddercrumble: Smelt smør i en stekepanne og stek brødrasp av tørt brød på middels varme til det begynner å bli gyllent. Dryss over sukker og kanel og stek videre til sukkeret har smeltet. Avkjøl på et bakepapir.
9
Anrett nystekte vafler med de karamelliserte eplene, eggekrem og kryddercrumble, pynt eventuelt med frysetørkede bringebær.
Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88
Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer
Catering i Oslo og Akershus