Koreansk BBQ med kimchi
Porsjoner
4
Tid:
Ca 60 min
Passer til:
Middag
Ingredienser
- ½ dl soyasaus , gjerne saltredusert
- 2 stk svineknoke
- ½ dl østerssaus (oyster sauce)
- 3 ss fiskesaus (asiatisk)
- 1 dl vann
- 2 ss sesamolje
- 3 ss honning
- 50 g brunt sukker
- 3 båter hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss revet frisk ingefær
- 1 ss sesamfrø
- 2 ts chiliflakes
Syltede grønnsaker:
2 stk gulrot
¼ stk rettich
½ stk agurk
1 dl eddik, 7 %
1 dl sukker
1½ dl vann
½ ts chiliflakes
Kimchi – pannekaker:
2½ dl grovhakket kimchi
1 stk vårløk
1½ dl hvetemel
ca. 1 dl vann
4 ss lake fra kimchi
½ ts sukker
Kimchimajones
- 1 dl kimchi
- 1 dl majones
- 2 ss lake fra kimchi
- 1 ss flytende honning
Til servering
- 2 ss sprøstekt løk
Slik gjør du
1
Rør sammen soyasaus, østerssaus, fiskesaus, vann, sesamolje, honning og brunt sukker i en bolle, rør til sukkeret har løst seg litt opp.
2
Finhakk hvitløk og sjalottløk, og ha det i bollen sammen med revet ingefær, sesamfrø og chiliflak.
3
Skjær vekk det meste av svor og fett på svineknokene. Legg knokene i en bolle eller kjele og hell over marinaden. Vend på kjøttet slik at det er godt dekket av marinade. Sett på lokk og sett kaldt i minst 8 timer, gjerne lenger.
4
Lag syltede grønnsaker. Skjær rettish i tynne skiver. Del agurk i to, skrap ut det bløte midtstykket og skjær den i tynne skiver.
5
Kok opp en kjele med eddik, sukker, vann og chiliflak. Legg i rettish og kok et par minutter. Trekk kjelen av platen og tilsett agurkskiver. Avkjøl og la grønnsakene trekke i laken i minst 2-3 timer.
6
Ta svineknokene ut av marinaden og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Stek dem raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør eller olje.
7
Legg knokene i en liten langpanne eller ildfast form. Hell over marinaden og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovn på 160 °C i 1 time.
8
Ta av folien og stek knokene videre i 1- 1 1/2 time til, eller til kjøttet er så mørt at det slipper beinet. Snu på knokene noen ganger underveis i stekingen.
9
Kutt kimchi i mindre biter og bland med finsnittet vårløk, mel, lake fra kimchien, vann, sukker og litt salt til en røre.
10
Varm en stekepanne med olje og stek tykke pannekaker, ca. 2 minutter på hver side.
11
Løft svineknokene ut av marinaden. Ha marinaden i en liten kjele og kok den inn til den blir tykk og seig/sticky.
12
Bruk hendene og del svinekjøttet i mindre biter etter fibrene. Vend kjøttet inn i den innkokte marinaden.
13
Ha majones i en skål, og bland inn finhakket kimchi, kimchilake og honning. Smak til med salt og pepper.
Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88
Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer
Catering i Oslo og Akershus