fbpx

Koreansk BBQ med kimchi

Porsjoner

4

Tid:

Ca 60 min

Passer til:

Middag

Ingredienser

    • ½ dl soyasaus , gjerne saltredusert
    • 2 stk svineknoke
    • ½ dl østerssaus (oyster sauce)
    • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
    • 1 dl vann
    • 2 ss sesamolje
    • 3 ss honning
    • 50 g brunt sukker
    • 3 båter hvitløk
    • 1 stk sjalottløk
    • 1 ss revet frisk ingefær
    • 1 ss sesamfrø
    • 2 ts chiliflakes

Syltede grønnsaker:

  • 2 stk gulrot

  • ¼ stk rettich

  • ½ stk agurk

  • 1 dl eddik, 7 %

  • 1 dl sukker

  •  dl vann

  • ½ ts chiliflakes

Kimchi – pannekaker:

  •  dl grovhakket kimchi

  • 1 stk vårløk

  •  dl hvetemel

  • ca. 1 dl vann

  • 4 ss lake fra kimchi

  • ½ ts sukker

Kimchimajones

    • 1 dl kimchi
    • 1 dl majones
    • 2 ss lake fra kimchi
    • 1 ss flytende honning

    Til servering

    • 2 ss sprøstekt løk

 

Slik gjør du

1

Rør sammen soyasaus, østerssaus, fiskesaus, vann, sesamolje, honning og brunt sukker i en bolle, rør til sukkeret har løst seg litt opp.

2

Finhakk hvitløk og sjalottløk, og ha det i bollen sammen med revet ingefær, sesamfrø og chiliflak.

3

Skjær vekk det meste av svor og fett på svineknokene. Legg knokene i en bolle eller kjele og hell over marinaden. Vend på kjøttet slik at det er godt dekket av marinade. Sett på lokk og sett kaldt i minst 8 timer, gjerne lenger.

4

Lag syltede grønnsaker. Skjær rettish i tynne skiver. Del agurk i to, skrap ut det bløte midtstykket og skjær den i tynne skiver.

5

Kok opp en kjele med eddik, sukker, vann og chiliflak. Legg i rettish og  kok et par minutter. Trekk kjelen av platen og tilsett agurkskiver. Avkjøl og la grønnsakene trekke i laken i minst 2-3 timer.

6

Ta svineknokene ut av marinaden og tørk dem lett med litt kjøkkenpapir. Stek dem raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør eller olje.

7

Legg knokene i en liten langpanne eller ildfast form. Hell over marinaden og dekk formen med aluminiumsfolie. Sett formen i stekeovn på 160 °C i 1 time.

8

Ta av folien og stek knokene videre i 1- 1 1/2 time til, eller til kjøttet er så mørt at det slipper beinet. Snu på knokene noen ganger underveis i stekingen.

9

Kutt kimchi i mindre biter og bland med finsnittet vårløk, mel, lake fra kimchien, vann, sukker og litt salt til en røre.

10

Varm en stekepanne med olje og stek  tykke pannekaker, ca. 2 minutter på hver side.

11

Løft svineknokene ut av marinaden. Ha marinaden i en liten kjele og kok den inn til den blir tykk og seig/sticky.

12

Bruk hendene og del svinekjøttet i mindre biter etter fibrene. Vend kjøttet  inn i den innkokte marinaden.

13

Ha majones i en skål, og bland inn finhakket kimchi, kimchilake og honning. Smak til med salt og pepper. 

Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

 

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88

Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer

Catering i Oslo og Akershus

 

Kontakt oss

1 + 5 =

Call Now ButtonRing oss nå!