Braisert lam med byggryn
Porsjoner
4
Tid:
Ca 60 min
Passer til:
Middag
Ingredienser
Lammegryte:
- 800 g benfri lammebog
- 2 ss smør eller olje
- 1 stk løk
- 3 båter revet hvitløk
- 3 stk gulrot
- 2 ss krydderblanding (Ras el hanout)
- 1 stk hel kanel
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk laurbærblad
- 2 ss tomatpuré
- 1 boks hakkede hermetiske tomater (á 400 g)
- 2 dl vann eller buljongkraft
- 1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)
Mynteyoghurt:
- 2 dl gresk yoghurt
- skall og saft av 1 stk lime
- 2 ss finhakket frisk mynte
- 1 ss flytende honning
Byggrynsalat:
- 2 dl byggryn
- 4 dl vann
- ¼ stk rødløk
- ½ stk agurk
- 4 stilker bladpersille
- ½ stk granateple
- 1 ss olje
Til pynt:
- 8 stk tørket aprikos i tynne skiver
- 1 dl ristede mandler
Slik gjør du
1
Skjær kjøttet i terninger (3×3 cm), og brun det i flere omganger i en gryte med smør eller olje.
2
Rens løk, hvitløk og gulrot. Riv hvitløk, finhakk løk og kutt gulrot i grove biter.
3
Fres løk og hvitløk til det er blankt, og ha kjøttet tilbake i gryten sammen med løken. Tilsett krydderblanding, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad. Rør rundt slik at krydderblandingen dekker kjøttet og fres i 1-2 miutter.
4
Tilsett tomatpuré og fres ytteligere 1-2 minutter før hakkede tomater og vann eller buljong has i gryten. Kok opp og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 time og 30 minutter.
5
Tilsett gulrotbiter de siste 30 minuttene av koketiden.
6
Lag byggrynsalat. Skyll byggryn i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Ha byggrynene i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp, senk varmen, sett på lokk og la byggrynene koke i 20-25 minutter, til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet, avkjøl.
7
Lag mynteyoghurt. Bland yoghurt, limeskall- og saft, finhakket mynte og honning sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. La dressingen stå å trekke smak frem til servering.
8
Kutt rødløk og agurk i små terninger. Finhakk persille og rens granateple. Bland alt sammen med byggrynene. Ha i litt olje, og smak til med salt, pepper, eventuelt litt sitronsaft.
9
Sil og skyll kikerter, tilsett dem i gryten og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt sukker.
Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88
Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer
Catering i Oslo og Akershus