fbpx

Braisert lam med byggryn

Porsjoner

4

Tid:

Ca 60 min

Passer til:

Middag

Ingredienser

Lammegryte:

  • 800 g benfri lammebog
  • 2 ss smør eller olje
  • 1 stk løk
  • 3 båter revet hvitløk
  • 3 stk gulrot
  • 2 ss krydderblanding (Ras el hanout)
  • 1 stk hel kanel
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater (á 400 g)
  • 2 dl vann eller buljongkraft
  • 1 boks hermetiske kikerter (á 290 g)

Mynteyoghurt:

  • 2 dl gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
  • 1 ss flytende honning

 

Byggrynsalat:

  • 2 dl byggryn
  • 4 dl vann
  • ¼ stk rødløk
  • ½ stk agurk
  • 4 stilker bladpersille
  • ½ stk granateple
  • 1 ss olje

 

Til pynt:

  • 8 stk tørket aprikos i tynne skiver
  • 1 dl ristede mandler

Slik gjør du

1

Skjær kjøttet i terninger (3×3 cm), og brun det i flere omganger i en gryte med smør eller olje. 

2

Rens løk, hvitløk og gulrot. Riv hvitløk, finhakk løk og kutt gulrot i grove biter. 

3

Fres løk og hvitløk til det er blankt, og ha kjøttet tilbake i gryten sammen med løken. Tilsett krydderblanding, kanelstang, stjerneanis og laurbærblad. Rør rundt slik at krydderblandingen dekker kjøttet og fres i 1-2 miutter.

4

Tilsett tomatpuré og fres ytteligere 1-2 minutter før hakkede tomater og vann eller buljong has i gryten. Kok opp og la gryten småkoke til kjøttet er mørt, ca. 1 time og 30 minutter. 

5

Tilsett gulrotbiter de siste 30 minuttene av koketiden.

6

Lag byggrynsalat. Skyll byggryn i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Ha byggrynene i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp, senk varmen, sett på lokk og la byggrynene koke i 20-25 minutter, til de er møre, men fortsatt har litt tyggemotstand. Sil av vannet, avkjøl.

7

Lag mynteyoghurt. Bland yoghurt, limeskall- og saft, finhakket mynte og honning sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. La dressingen stå å trekke smak frem til servering.

8

Kutt rødløk og agurk i små terninger. Finhakk persille og rens granateple. Bland alt sammen med byggrynene. Ha i litt olje, og smak til med salt, pepper, eventuelt litt sitronsaft.

9

Sil og skyll kikerter, tilsett dem i gryten og la alt bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt sukker.

Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

 

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88

Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer

Catering i Oslo og Akershus

 

Kontakt oss

11 + 4 =

Call Now ButtonRing oss nå!