fbpx

Pho med kylling

Porsjoner

6

Tid:

Ca 60 min

Passer til:

Middag

Ingredienser

    • 1 stk løk
    • ca. 80 g frisk ingefær
    • 1 stk hel kanel
    • 1 ss hel pepper
    • 3 stk hel nellik
    • 3 stk stjerneanis
    • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
    • 2 SS fiskesaus (asiatisk)

Til servering:

    • 2 stk vårløk
    • ½ stk løk
    • 200 g bønnespirer
    • ½ potte frisk koriander
    • 400 g brede risnudler , kalt Banh Pho
    • 1 stk lime
    • 1 stk grønn chili
    • 1 dl chilisaus
    • 1 dl hoisinsaus

Slik gjør du

1

Skrell og del løk i to. Skrell ingefær og det hele ingefærbiten i to på langs. Varm en stekepanne og legg i løk og ingefær med snittflaten ned i den tørre pannen. Stek til snittflatene er helt svarte.

2

Rist kanelstang, pepperkorn, nellik og stjerneanis i tørr panne til det begynner å dufte kraftig.

3

Del hel kylling i store biter og legg i en vid kjele. 

4

Hell på vann til det dekker og kok opp. Fjern urenhetene som danner seg på overflaten. Senk varmen og tilsett løk, ingefær, kanelstang, pepperkorn, nellik, stjerneanis og fiskesaus. La kyllingen småkoke i ca. 1 time, skum av når det trengs.

5

Løft kyllingbitene ut av kjelen og la kraften fortsette å småkoke i 15 minutter. Rens kyllingen fri for bein og skjær eller riv kjøttet i mindre biter. Sett til side.

6

Sil av kraften og kok opp igjen, smak til med salt og pepper og evt. litt fiskesaus.

7

Kok nudler etter bruksanvisning på pakken.

8

Skjær løk i tynne båter, chili i tynne ringer og strimle vårløk. Finhakk koriander. Sett til side i skåler.

9

Fordel nudler, kyllingbiter, løk, vårløk og chili i skåler. Hell i kokende kraft og dryss koriander på toppen. Server rykende varm med limebåter, chilisaus og hoisinsaus ved siden av.

Populære menyer

Tapasmeny 1

Real Buffet

Real Grillmeny

 

Mariboesgate 13, 0183 Oslo
post@realmat.no
tlf: 99 29 88 88

Fakturaadresse:
regnskap(at)realmat.no
Vi kan også motta EHF fakturaer

Catering i Oslo og Akershus

 

Kontakt oss

4 + 10 =

Call Now ButtonRing oss nå!